Norrskensjakt i Lapplandsnatten
2014-04-30 | 17:14:00
Publicerad i: Foto, Resor,
 
Avrundar april månad med de sista bilderna från vår helg i Kiruna. Den sista kvällen åkte vi ut i minus 25 grader på norrskensjakt tillsammans med en samisk man. Han hämtade upp oss på skoter och körde ut oss i den lappländska vildmarken där vi stannade på utvalda ställen för att spana efter norrsken. Efter en stund nådde vi hans inhängnad där vi fick mata några av hans renar för att sedan samlas kring elden i lappkåtan där det bjöds på älg- och potatissoppa, polarbröd och lingondricka. Så gott och så mysigt! Sedan gav vi oss ut för att spana efter norrsken igen. Tyvärr hade vi inte turen med oss den här gången och fick åka hem utan att se något norrsken, men en riktigt trevlig kväll och lite nattfotografering fick vi i alla fall.

Morgontur i hundspann
2014-04-29 | 18:21:00
Publicerad i: Foto, Resor,
 
Den tredje dagen i Kiruna startade vi med en tur i hundspann - något som jag verkligen hade sett fram emot. Och åh vad härligt det var! Och spännande! Halvvägs genom turen stannade vi till och vi fick gosa lite med hundarna innan vi alla samlades i en lappkåta runt en öppen eld för lite fika. Sedan blev det lite mer gos innan hemfärd. Var alldeles stel i kinderna efteråt - dels på grund av den kyliga vinden, men framförallt på grund av det tre timmar långa leendet som infann sig i mitt ansikte.

Körsbärsblomning
2014-04-28 | 19:24:59
Publicerad i: Foto, Vardagligt,
 
Jag kan känna att det har blivit lite väl mycket vinterbilder här på sistone, vilket kanske inte känns helt passande med tanke på sommarvärmen vi har för tillfället. Så jag tar en paus från Kirunabilderna och bryter av med lite körsbärsblomster, för som precis som alla andra stockholmare har jag ju varit tvungen att besöka Kungsträdgården nu när det blommar. Det bästa vårtecknet här inne i stan.

I ett snöigt Abisko
2014-04-27 | 14:41:17
Publicerad i: Foto, Resor,
 
Jag fortsätter på Kirunatemat och slänger här upp lite bilder från våran dagstur till Abisko. Vi hyrde bil och styrde norrut genom ett tätt och ständigt snöfall. Jag hade hoppats på att få se och fota Lapporten och väl på plats letade och letade vi men kunde inte alls förstå vart det var tänkt att denna bergsformation skulle ligga någonstans. Tills vi plötsligt insåg att vi stod mitt i den och att den täta dimman och tjocka snön gjorde det omöjligt att se den. Lite trist tyckte vi men att få promenera lite längs Kungsleden i detta vinterlandskap hade en viss charm ändå.

Kiruna kyrka
2014-04-26 | 18:30:51
Publicerad i: Arkitektur/Inredning, Foto, Resor,

Lite bilder på Kiruna kyrka (och en bild på någon annan byggnad som låg precis bredvid). Så himla fin!
 

Ishotellet
2014-04-16 | 20:45:11
Publicerad i: Arkitektur/Inredning, Foto, Resor,
 
Högst upp på vår (eller i alla fall min) lista av aktiviteter att utföra under vår weekend i Kiruna var att besöka ishotellet i Jukkasjärvi. Det har varit en sådan där typiskt grej som jag alltid har velat göra, men som jag aldrig riktigt räknat med att faktiskt utföra. Och jag kan lova att det med råge levde upp till alla förväntningar jag hade innan. Så häftigt och så snyggt! Några favoriter var fisken i baren, isbjörnen och det sagolika rummet som kan ses på bild 3 och 4 nedifrån.
 

Sjukdomar och Lapplandsäventyr
2014-04-11 | 15:46:32
Publicerad i: Vardagligt,
 
Mitt immunförsvar verkar helt ha abdikerat. Under de senaste 3½ veckorna har jag hunnit med två magsjukor och nu någon slags förkylning/influensa. Och jag brukar aldrig vara sjuk.
Något betydligt roligare som har hänt sedan jag uppdaterade här senast är en liten weekendtripp till Kiruna, med bland annat ett besök på ishotellet, hundspannstur och norrskensjakt. Det var verkligen helt fantastiskt och jag återkommer med lite bilder senare, nu måste jag vila..