Ribersborgsstranden
2015-05-30 | 22:04:47
Publicerad i: Foto, Resor,
Under Kristi himmelsfärdshelgen passade vi på att besöka Malmö och Köpenhamn - två städer som jag bara besökt som hastigast för över tio år sedan. Under vår första dag i Malmö var vädret helt fantastiskt så vi passade på att ta en promenad bort till Ribersborgsstranden och Västra Hamnen. Det blev mycket promenad överlag under helgen - vi snittade på drygt 1,5 mil/dag.

En fågel
2015-05-20 | 22:57:00
Publicerad i: Digital media, Illustrationer,
Photoshop CS5 + Wacom Intuos Pro
 
Som jag skrev i förra inlägget fick jag för några veckor sedan ett ryck och kände för att rita lite. Eftersom jag inte hunnit testa nya ritplattan till annat än fotoredigering ville jag gärna testa att skissa med den. Tidigare gjorde jag alltid alla skisser för hand och scannade in dem i datorn då jag tyckte att min gamla ritplatta var lite för okänslig.
 
En fågel fick stå modell till det första försöket, och visst det var det lite knepigt i början men för att vara första försöket att skissa med ritplatta ger jag mig själv ändå godkänt.
 
Kladdade slutligen på lite färg för att det skulle se lite roligare ut. Jag får se om jag orkar färdigställa den eller om den ska få vara klar som den är.

Pysslig helg
2015-05-03 | 16:31:14
Publicerad i: Scrapbook, Vardagligt,
 
Den här helgen har verkligen gått i pysslets tecken. I fredags satt jag och pillade lite med några planskisser till en bekant och jag kände då hur kreativitetsnerven började pirra och jag blev riktigt sugen på att rita (annat än planritningar då). I väntan på kväll och lite skymning (dels för att undvika reflektioner i skärmen och dels för att jag alltid får ett bättre flow på kvällen) satte jag mig i soffan och stickade på min gosiga pläd som snart, snart är klar. 
 
Tack vare långhelg hade jag för en gångs skull tid att sätta mig, men nu när jag kommit igång skulle jag gärna ha några dagar till att ägna åt detta. Att rita har lite utav en beroendeframkallande effekt på mig.
 
Återkommer med resultat.